TILL PRODUKTMENY

Magnetdriven centrifugalpump Tapflo

Vi möter ofta positiva reaktioner från kunder som valt tätningslösa magnetdrivna pumpar, framför 
traditionella axeltätade centrifugalpumpar. En sådan kund är Perstorp, världsledande inom special-
kemiområdet.

Vid formaldehydanläggningen i Perstorp har man två s.k. ångpaket där man återvinner värmen från gas
som efter att ha passerat en katalysatorbädd håller en temperatur på ca 400 °C. I ångpaketen värms
cirkulerande vatten till 16 bars ångtryck och en temperatur på  ca 220 °C. Ånga som sedan distribueras ut i anläggningen.

Hårda krav på pumparna
Den höga temperaturen och det höga trycket ställer hårda krav på pumparna som skall cirkulera det
uppvärmda vattnet. Perstorp har därför valt att använda sig av magnetdrivna centrifugalpumpar.
Pumparna är CDR:s modell UTS i Syrafast stål vilka hanterar temperaturer upp till 320 °C och system-
tryck på 40 bar.

Extremt driftsäkra
- Pumparna har visat sig vara extremt driftsäkra så vi har efter hand bytt ut samtliga cirkulationspumpar
i de två ångpaketen till magnetpumpar från Tapflo, säger Ola Nilsson, driftsingenjör på Formalinanläggningen.
Den äldsta av pumparna har gått problemfritt i säkert 15 år så det var inget svårt beslut.

Vill du veta mer?

Kontakta Svante Fogelhamre, ansvarig säljare hos Tapflo

Telefon: 0303-26 09 64
E-Post: svante@tapflo.se

Läs mer om produkten här!


%MCEPASTEBIN%

Tryggt med Tapflo

På Tapflo är vi måna om att alltid ligga i framkant när det gäller att implementera nya material och nya tekniska lösningar – allt för att leverera marknadens bästa membranpumpar. Lika viktigt för oss är relationen med våra kunder, vilka ofta har varit våra samarbetspartners under många år, och vet att vi kan möta deras krav på leverans, funktion och hållbarhet. Genom åren har vi levererat tusentals membranpumpar för alla tänkbara applikationer. Några exempel är den tryckluftsdriven membranpump vi levererat till kärnkraftsindustrin samt de trettiotal membranpumpar vi levererat till JIWE.

Membranpump på service?

Vi på Tapflo levererar inte bara membranpumpar till nya applikationer. Lika viktigt för våra kunder är att vi kan leverera nödvändiga reservdelar till nästa dag och att de vid behov kan skicka in sin membranpump till oss för service. Hur du gör för att skicka in din pump till oss kan du läsa mer om under Service, där du också hittar kontaktuppgifter till vår servicekoordinator samt returformulär att skicka med pumpen.

Dämpa pulsationer!

Till våra pumpar kan vi även leverera aktiva pulsationsdämpare som effektivt tar bort oönskade pulsationer. Minskade pulsationer ger en effektivare pump, minskar slitage, tar bort vibrationer i ledningarna samt skyddar omgivande kringutrustning. Läs mer om våra pulsationsdämpare för membranpumpar här.

Reservslangar till andra fabrikat?

Vi levererar även slangar till slangpumpar av andra fabrikat som t.ex. Bredel, Blackmer/Abaque och Verder. Du hittar mer information om detta här [länk: http://tapflo.se/produkter/slangpumpar/slang-till-andra-pum par-pa-marknaden]. Kontakta oss så hjälper vi er att välja rätt slang till er pumpmodell.

 

Alltid säker leverans

Vi levererar alltid din fatpump med hastighetsreglage samt ett underspänningsskydd – vilket kräver att de alltid startas från strömbrytaren. Detta för att öka säkerheten för användaren.

Tillbehör till din fatpump

Utöver fatpumpar av hög kvalitet kan vi även leverera tillbehör som t.ex. flödesmätare, fatförskruvningar, hållare, slang och pistolhandtag. Hör med oss så guidar vi er rätt!

 

Turbinpumpar till GRYYAB i Göteborg

För fem år sedan installerade Gryaab magnetdrivna turbinpumpar för hantering av Svavelsyra. Patrik Johansson, säljare på Tapflo, kan idag konstaterar att Gryaab är mycket nöjda med resultatet, då pumparna hittills fungerat helt utan problem. Läs mer om leveransen till GRYAAB här [länk: http://tapflo.se/kundcase/turbinpumpar-for-svavelsyra]

 

Mer om lobrotorpumpar

Pumpen, som kan hantera flöden upp till 110 m3/h vid 15 bars tryck, kan monteras i såväl horisontell som vertikal (dränerbar) position. Tillbehör som värmemantling och övertrycksventiler finns också på programmet. Självklart kan pumparna också utrustas med anslutningar av valfri typ.


Har du fler frågor?

Tveka då inte att höra av dig. Våra kunniga medarbetare reder ut svaren på alla dina frågor – och guidar dig alltid till det mest optimala och kostnadseffektiva alternativet.