TILL PRODUKTMENY

Membranpump T825 Nuclear Tapflo

Tapflo AB har levererat en tryckluftsdriven membranpump, av sin största modell, för användning i olika applikationer inom kärnkraftsindustrin.

Pumpen, vilken antagligen är den första i sitt slag i världen, har tagits fram i samarbete med Fagerström
Industrikonsult med lång erfarenhet från leveranser till kärnkraftsindustrin.

Del i system för dekontaminering
I en första tillämpning är pumpen installerad i ett mobilt system för dekontaminering. Systemets uppgift är att rengöra och avlägsna radioaktivitet från olika delar i samband med inspektion, service och utbyte 
i en kärnkraftsanläggning. Fler tillämp-ningar kan dock bli aktuella då en pump av den här typen efterfrågats från flera håll.

Pumpen, som är en specialmodell av Tapflos största T825 modell, uppfyller kraven för en så kallad klass 3 komponent vilket betyder att den är godkänd för att ingå i system som används för kärnkraftverkets drift.

Krävande projekt
– Det var ett långt och krävande projekt, menar Henrik Borisch, produktansvarig hos Tapflo, som också ansvarat för projektet. Det krävdes mycket beräkningar, dokumentation och tester innan allt var godkänt och klart. Samtidigt är det tryggt att veta att man inte tummar på någonting när det gäller utrustning av den här typen.

Vill du veta mer?

Kontakta Svante Fogelhamre, ansvarig säljare hos Tapflo

Telefon: 0303-26 09 64
E-Post: svante@tapflo.se

Läs mer om produkten här!

Tryggt med Tapflo

På Tapflo är vi måna om att alltid ligga i framkant när det gäller att implementera nya material och nya tekniska lösningar – allt för att leverera marknadens bästa membranpumpar. Lika viktigt för oss är relationen med våra kunder, vilka ofta har varit våra samarbetspartners under många år, och vet att vi kan möta deras krav på leverans, funktion och hållbarhet. Genom åren har vi levererat tusentals membranpumpar för alla tänkbara applikationer. Några exempel är den tryckluftsdriven membranpump vi levererat till kärnkraftsindustrin samt de trettiotal membranpumpar vi levererat till JIWE.

Membranpump på service?

Vi på Tapflo levererar inte bara membranpumpar till nya applikationer. Lika viktigt för våra kunder är att vi kan leverera nödvändiga reservdelar till nästa dag och att de vid behov kan skicka in sin membranpump till oss för service. Hur du gör för att skicka in din pump till oss kan du läsa mer om under Service, där du också hittar kontaktuppgifter till vår servicekoordinator samt returformulär att skicka med pumpen.

Dämpa pulsationer!

Till våra pumpar kan vi även leverera aktiva pulsationsdämpare som effektivt tar bort oönskade pulsationer. Minskade pulsationer ger en effektivare pump, minskar slitage, tar bort vibrationer i ledningarna samt skyddar omgivande kringutrustning. Läs mer om våra pulsationsdämpare för membranpumpar här.

Reservslangar till andra fabrikat?

Vi levererar även slangar till slangpumpar av andra fabrikat som t.ex. Bredel, Blackmer/Abaque och Verder. Du hittar mer information om detta här [länk: http://tapflo.se/produkter/slangpumpar/slang-till-andra-pum par-pa-marknaden]. Kontakta oss så hjälper vi er att välja rätt slang till er pumpmodell.

 

Alltid säker leverans

Vi levererar alltid din fatpump med hastighetsreglage samt ett underspänningsskydd – vilket kräver att de alltid startas från strömbrytaren. Detta för att öka säkerheten för användaren.

Tillbehör till din fatpump

Utöver fatpumpar av hög kvalitet kan vi även leverera tillbehör som t.ex. flödesmätare, fatförskruvningar, hållare, slang och pistolhandtag. Hör med oss så guidar vi er rätt!

 

Turbinpumpar till GRYYAB i Göteborg

För fem år sedan installerade Gryaab magnetdrivna turbinpumpar för hantering av Svavelsyra. Patrik Johansson, säljare på Tapflo, kan idag konstaterar att Gryaab är mycket nöjda med resultatet, då pumparna hittills fungerat helt utan problem. Läs mer om leveransen till GRYAAB här [länk: http://tapflo.se/kundcase/turbinpumpar-for-svavelsyra]

 

Mer om lobrotorpumpar

Pumpen, som kan hantera flöden upp till 110 m3/h vid 15 bars tryck, kan monteras i såväl horisontell som vertikal (dränerbar) position. Tillbehör som värmemantling och övertrycksventiler finns också på programmet. Självklart kan pumparna också utrustas med anslutningar av valfri typ.


Har du fler frågor?

Tveka då inte att höra av dig. Våra kunniga medarbetare reder ut svaren på alla dina frågor – och guidar dig alltid till det mest optimala och kostnadseffektiva alternativet.