TILL PRODUKTMENY

Pulsationsfri Membranpump Tapflo

Tapflo har levererat en pulsationsfri membranpump till avdelningen för Energiteknik på Chalmers Tekniska högskola
Pumpen, som har modellbeteckningen BPL, levererar ett konstant flöde utan pulsationer, vilket dessutom kan styras linjärt med hjälp av en frekvensstyrning.

– Just dessa egenskaper var ett krav i det här fallet, berättar Rustan Hvitt, forskningsingenjör på avdelningen för Energiteknik vid Institutionen för Energi & Miljö. Pumpen används för att mata fram Aluminiumsulfatlösning till en dysa där vi vill ha en så bred och konstant spridning som möjligt.

Chalmers logoForskning kring energiomvandling och energisystemteknik
Chalmers Energiteknik avdelning bedriver, i ett flertal egna anläggningar, utveckling och forskning kring energiomvandling och energisystemteknik. Aktuella projekt och aktiviteter täcker ett brett område och behandlar frågor relaterade till energiomvandling och hur dess miljöpåverkan kan begränsas.

Pump med pulsationsfri gång och hög precision
– Den här pumpen är perfekt för den här typen av installationer, berättar Svante Fogelhamre, ansvarig säljare på Tapflo. Med sin pulsationsfria gång och höga precision, passar den perfekt inom forskningstillämningar av den här typen.

Den aktuella BPL modellen ingår i en serie av membranpumpar av s.k. Smoothflow typ, där man på ett enkelt med genialiskt sätt löst problemet med pulsationer.

Lösningen är en unik kamstyrning som ger ett perfekt och mätbart flöde utan krångel med pulsationsdämpare och annan dyr kringutrustning. 

Vill du veta mer?

Kontakta Svante Fogelhamre, ansvarig säljare hos Tapflo

Telefon: 0303-26 09 64
E-Post: svante@tapflo.se

Läs mer om produkten här!


%MCEPASTEBIN%

Tryggt med Tapflo

På Tapflo är vi måna om att alltid ligga i framkant när det gäller att implementera nya material och nya tekniska lösningar – allt för att leverera marknadens bästa membranpumpar. Lika viktigt för oss är relationen med våra kunder, vilka ofta har varit våra samarbetspartners under många år, och vet att vi kan möta deras krav på leverans, funktion och hållbarhet. Genom åren har vi levererat tusentals membranpumpar för alla tänkbara applikationer. Några exempel är den tryckluftsdriven membranpump vi levererat till kärnkraftsindustrin samt de trettiotal membranpumpar vi levererat till JIWE.

Membranpump på service?

Vi på Tapflo levererar inte bara membranpumpar till nya applikationer. Lika viktigt för våra kunder är att vi kan leverera nödvändiga reservdelar till nästa dag och att de vid behov kan skicka in sin membranpump till oss för service. Hur du gör för att skicka in din pump till oss kan du läsa mer om under Service, där du också hittar kontaktuppgifter till vår servicekoordinator samt returformulär att skicka med pumpen.

Dämpa pulsationer!

Till våra pumpar kan vi även leverera aktiva pulsationsdämpare som effektivt tar bort oönskade pulsationer. Minskade pulsationer ger en effektivare pump, minskar slitage, tar bort vibrationer i ledningarna samt skyddar omgivande kringutrustning. Läs mer om våra pulsationsdämpare för membranpumpar här.

Reservslangar till andra fabrikat?

Vi levererar även slangar till slangpumpar av andra fabrikat som t.ex. Bredel, Blackmer/Abaque och Verder. Du hittar mer information om detta här [länk: http://tapflo.se/produkter/slangpumpar/slang-till-andra-pum par-pa-marknaden]. Kontakta oss så hjälper vi er att välja rätt slang till er pumpmodell.

 

Alltid säker leverans

Vi levererar alltid din fatpump med hastighetsreglage samt ett underspänningsskydd – vilket kräver att de alltid startas från strömbrytaren. Detta för att öka säkerheten för användaren.

Tillbehör till din fatpump

Utöver fatpumpar av hög kvalitet kan vi även leverera tillbehör som t.ex. flödesmätare, fatförskruvningar, hållare, slang och pistolhandtag. Hör med oss så guidar vi er rätt!

 

Turbinpumpar till GRYYAB i Göteborg

För fem år sedan installerade Gryaab magnetdrivna turbinpumpar för hantering av Svavelsyra. Patrik Johansson, säljare på Tapflo, kan idag konstaterar att Gryaab är mycket nöjda med resultatet, då pumparna hittills fungerat helt utan problem. Läs mer om leveransen till GRYAAB här [länk: http://tapflo.se/kundcase/turbinpumpar-for-svavelsyra]

 

Mer om lobrotorpumpar

Pumpen, som kan hantera flöden upp till 110 m3/h vid 15 bars tryck, kan monteras i såväl horisontell som vertikal (dränerbar) position. Tillbehör som värmemantling och övertrycksventiler finns också på programmet. Självklart kan pumparna också utrustas med anslutningar av valfri typ.


Har du fler frågor?

Tveka då inte att höra av dig. Våra kunniga medarbetare reder ut svaren på alla dina frågor – och guidar dig alltid till det mest optimala och kostnadseffektiva alternativet.